Jakie stoiska degustacyjne lubimy?

Jakie stoiska degustacyjne lubimy?

Bez wątpienia jest nam miło, gdy możemy czegoś skosztować za darmo. Przykładowo darmowej kawy, jakiegoś dobrego ciastka czy też wędliny. Dlatego też bardzo często nasz wzrok zatrzymuje się na stoiskach degustacyjnych.

Sukces stoiska degustacyjnego – jak go osiągnąć?

stoisko degustacyjneNie jest jednak łatwo sprawić, by ludzie faktycznie chcieli czegoś na takim stoisku skosztować. Dlaczego? Ponieważ zazwyczaj podchodzimy sceptycznie do jedzenia, które ktoś nam oferuje. Jesteśmy bowiem świadomi różnych zagrożeń. Dlatego by takie stoisko mogło cieszyć się popularnością, musimy mieć skład produktu wypisany na jakimś szyldzie. To pomoże ludziom zrozumieć co jedzą. Poza tym osoby obsługujące takie stoisko nie będą miały również problemu z tym, by za każdym razem komuś tłumaczyć tą kwestią. Poza tym my sami czasem wstydzimy się o takie rzeczy pytać i omijamy dane stoisko. Poza tym stoisko degustacyjne musi być czyste. Porządek w takim miejscu to podstawa. Bowiem tam gdzie jedzenie, tam musi również panować czystość i porządek. Dlatego lepiej by jedzenia było mniej, a by było ono schludnie zaprezentowane. To od razu oddziałuje na podświadomość potencjalnego nabywcy danego produktu. Może on bowiem kojarzyć sobie jedzenie właśnie z porządkiem i czystością. Poza tym osoby pracujące na takimi stanowisku powinny zachęcać ludzi do spróbowania. Bowiem przeciętny człowiek nie podchodzi sam i nie pyta czy może czegoś skosztować. Musi zostać do niego wyciągnięta ręka by poczuł on śmiałość do spróbowania danego produktu.

Dziś stoiska degustacyjne możemy spotkać w dużych marketach, w sklepikach i na ulicach. Chętnie do nich zaglądamy ale tylko wtedy, gdy dane stoisko jest miłe dla oka. Dlatego warto pamiętać o rzeczach wymienionych powyżej, które mają wpływ na nasz odbiór danego produktu.

Close Menu