Usługowe napełnianie butelek napojem

Usługowe napełnianie butelek napojem

W dzisiejszych czasach produkcja napoju nie musi wiązać się z inwestycjami we własne systemy rozlewnicze. Zasada kraftowego rozlewu zakłada, iż możliwe jest korzystanie z cudzych technologii, na podstawie umów, pozwalających na tworzenie napoju o określonych parametrach. Dlatego rozlewanie napoju na zasadach kontraktowych jest obecne nie tylko w branży piwnej, ale także u wielu różnych producentów napojów.

Rozlewanie napoju na zasadzie współpracy kontraktowej

rozlew usługowyWe współpracy tego typu najważniejsze jest posiadanie odpowiedniej receptury. To klucz do sukcesu napoju, a co za tym idzie firmy, która zaczęła współpracę z daną rozlewnią. Rozlew usługowy dotyczy w wielu wypadkach napojów bezalkoholowych, które spotkamy na półkach wielu sklepów. Do tego typu produktów zaliczymy napoje orzeźwiające, izotoniczne, energetvczne czy naturalne. Rozlewanie kontraktowe może dotyczyć produktu końcowego, umieszczanego na półce sklepowej. W wielu wypadkach mamy też do czynienia z rozlewem wielolitrażowym, do którego zaliczymy na przykład rozlewanie napoju do kanistrów. Dzięki temu możliwe jest łatwe przewiezienie wielu litrów napojów samochodami ciężarowymi lub dostawczymi do miejsca, gdzie zostaną one rozlane do opakowań końcowych. Rozlew kontraktowy to istotny element rewolucji piwnej w Polsce i zagranicą, gdyż umożliwia on tworzenie nieskończenie różnych produktów.

Receptura produktu tworzonego na zlecenie nie jest ograniczana możliwościami technicznymi, co sprawia, iż firma produkująca napoje lub browar kontraktowy może popuścić wodze fantazji, i spróbować stworzyć napój, którego wyprodukowanie byłoby trudne lub niemożliwe tradycyjną technologią. Rozlew jest prowadzony pod okiem fachowców, którzy nie dopuszczają do utlenienia się napoju.